Telefoonnummer:

06-45006625

Een auto invoeren uit het buitenland? Hierop moet je letten

0 Comments

Auto-invoeren-buitenland

Je hoort vaak dat het zoveel goedkoper is om een auto te kopen in het buitenland, maar is dit ook effectief zo? Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig te geven, je kunt inderdaad mooie koopjes doen in het buitenland, maar er zijn een aantal zaken die je dan wel in het oog moet houden bij het invoeren van een auto uit het buitenland. Hieronder vatten we graag even de voor- en nadelen voor jou samen.

De voordelen van een auto invoeren

Wie op zoek op naar een tweedehands auto zal kunnen beamen dat de keuze in Nederland vaak zeer beperkt is. Dat beperkte aanbod leidt dan weer tot hogere prijzen dan je in gedachten had. Vaak ga je een pak meer betalen of ga je kiezen voor een auto die ouder is, meer kilometers heeft gereden of minder opties heeft.
Durf je echter over de grenzen heen kijken, meer bepaald naar Duitsland bijvoorbeeld, dan zul je zien dat je voor jouw oorspronkelijk budget wel de auto vindt die je voor ogen had. Het grotere aanbod zorgt namelijk voor lagere prijzen.
Voor wie de tijd neemt om het aanbod van autoverkopers in Duitsland te bekijken, ligt een fikse besparing klaar. Een auto invoeren is dan ineens heel aantrekkelijk. 

De nadelen van een auto invoeren

Een tweedehands auto invoeren, gaat gepaard met het betalen van importkosten. Ben je je hier niet van bewust of hou je hier geen rekening mee, dan kan de uiteindelijke rekening flink hoger uitkomen dan voorzien.
Als je online op zoek gaat naar een tweedehands wagen, kan de afstand een nadeel vormen. Je kunt namelijk vaak niet snel even naar de wagen gaan kijken en er een testrit mee maken. Verborgen gebreken kunnen zo onopgemerkt blijven tot de auto effectief jouw eigendom is. Hier kun je wel voor een stuk op inspelen door in het buitenland enkel met een erkend verkoper zaken te doen.
Hou er ook rekening mee dat bijvoorbeeld Duitsland geen BPM rekent op je auto en je die dus nog in Nederland moet betalen. Ook dit zal de uiteindelijke kostprijs hoger doen eindigen. Informeer hier vooraf zeker naar als je niet voor onverwachte kosten wil komen te staan.

Een tweedehands auto uit het buitenland invoeren loont vast en zeker de moeite als je weet waarop je moet letten. Neem gewoon rustig de tijd om rond te kijken, informatie op te vragen en bij kenners te rade te gaan naar de mogelijkheden.
Ben je graag zeker van je stuk? Werk dan liever samen met een professional die naam en faam heeft in het invoeren van auto’s. Hij rekent voor jou de importkosten en BPM uit en regelt de eigenlijke import.